Hundens Hus: Psykologi

Då sitter jag på tåget hem från vår underbara utbildning! Denna helg har mest fokuserat på människan, vilket faktiskt är vad vi kommer jobba med mestadels… Det kan man ju tycka vad man vill om, men en hund har ju oftast en sådan i andra änden av kopplet… =) I fredags hade vi grupparbeten och såg en film, väldigt intressant: ”The Urban Ape”. Igår fick vi träffa inlånade hundar och träna varandra med en lektion som vi hade planerat med övningar från vårat häfte och jag var i grupp med älskade Karin & Camilla. Vi hade en mellanpudel och en jack russel. Jag är så himla nöjd med min lektion!!! Trodde aldrig att jag skulle kunna genomföra den, var TOKNERVÖS och trodde inte jag kunde komma ihåg och förklara en enda övning, men det gick så bra. Förutom sista övningen som var dirigering i långlina… Den funkade inte så bra… Vad Karin gjorde med pudeln vet jag inte, men jag fick skratta i alla fall! Tack för det hjärtat! Så gick Cilla runt och filmade oss under tiden och visade upp det för klassen sedan och alla var med 2 gånger, utom jag… Mig visade hon 4 gånger!!! BLURK!!! I första sekvensen stod jag med händerna bakom ryggen och efter det har de kallat mig för Führern… =) Så om ni ser mig spatsera runt med händerna bakom ryggen och säga ”zitt!”, var snäll och påpeka detta, så jag kan mjukna i min framtoning…
På kvällen skulle vi ha gått och sett Scream 4 på Sergel, men jag var helt slut och hade skallebang, så jag, Åland, Gällivare, Uppsala & Skärholmen drog till Kungshallarna och åt middag innan det var dags att sova.

Idag var det dags att instruera ”riktiga” hundägare i en 30 minuters lekion… Jag hade nästan samma upplägg som igår och hade planerat att styra upp dirigeringsövningen och genomföra den på ett bra sätt idag… Men när jag fick se mina ekipage så insåg jag att det inte var någon idé och slängde in skålen istället! =) Flexibilitet är viktigt, säger Cilla. Jag var dock inte ett dugg nöjd med min insats idag, så tack snälla Josefine för din motiverande feed-back!!!

Jag älskar verkligen vår klass! Världsbäst! Hoppas verkligen att vi kan hålla ihop en träningsgrupp även efter utbildningen, även fast vi bor långt isär…

Så tacksam att jag valde att gå på Hundens Hus! Cilla, Martina och de andra lärarna är så grymt duktiga och det är ett sant privilegium att få ta del av deras kunskap! Så tack till er alla!

One thought on “Hundens Hus: Psykologi

  1. Ja visst har vi haft en underbar helg! Sjukt roligt att se dig i din nya roll som führern, med din fina brytning skrikande zitt, ztåå, osv. Ha ha!
    Skämt å sido, alla har vi varit nervösa inför uppgiften och visst har vi alla gjort ett jäkligt bra jobb!
    Jag är tacksam över att du bad mig gå med den där lunchen för ett år sedan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s