Action-Promenad!

Fy fan, sitter med andan i halsen på rummet på landet och försöker lugna ned mig lite… Var ute med vovvarna och efter att ha tagit mod till mig i typ 2 timmar så gav jag mig iväg. Låt mig förklara: familjen Wering’s sommarställe ligger mitt i en kohage, där går det tre kor med sina kalvar. Korna gillar INTE mina hundar… Det fick jag bittert erfara när jag fick kasta mig hals över huvud ut under elstaketet en gång, för korna skulle ta hundarna. Säkert med all rätt i deras värld, men för mig som aldrig varit rädd för ett enda djur kändes det lite läskigt… Så nu är jag rätt nervös varje gång jag vill ut i skogen, för man måste ju liksom gå en bit igenom deras dumma hage. I alla fall, jag fixade det idag och hundarna och jag hade en kanonpromenad, tills vi närmade oss hemma. På ängen nedanför såg jag två djur, på håll trodde jag att det var rådjur, men ju närmre jag kom, desto mer insåg jag vad det var… 2 stycken vildsvin som stod och bökade i ängskanten… Behöver jag säga att hundarna fick tokvittring och jag en puls på typ 900?… Inte drömscenariot med två borderterrier i släptåg… Så det blev med snabba steg och rätt hukande kroppshållning som jag tog mig förbi på så långt avstånd som möjligt. Närmade mig grinden till kohagen hemma igen och började stressa upp mig över det, när det plötsligt brakar till i diket precis framför oss: en grävling kastar sig upp på vägen!!!!!!!!!!!!!!! Asså, är det ens möjligt att träffa på dessa varelser på samma jävla promenad?!? Helt sjukt!!! Hundarna blev inte direkt lugnare! Jag blev helt hysterisk och ringde pappa som fick komma ut och möta oss. Tänker aldrig mer gå ut i skymning, inte ens lite värt det!

Visst, skitsöt… på bild!!!

Jättegullig som liten, men sedan verkar det gå över!!!
Har ju funderat över foderfrågan en längre tid nu, framförallt för Harry’s del, han är så pinsamt mager nu!  Han är helt uppdragen i ljumskarna och man känner revbenen alldeles för väl… Men han vill ju bara äta Yoggi’s bantningsmat!!! Vilket inte direkt är vad han behöver… Så jag har vridit och vänt på problemet, men inte riktigt kommit på något bra. Frysfoder var ju verkligen inte deras grej!
Så kom jag ihåg att det enda foder som känts riktigt bra att ge dem är Magnusson’s torrfoder… Så nu är det Magnusson Adult Meat & Biscuit som gäller igen! Yoggi får 1,5 dl/mål med 0,5 dl rårivna morötter och Harry får 2,5 dl/mål med solrosolja och HALLELULJA!!! Harry sitter och piper av förväntan när det är matdags!!! Det har nog aldrig hänt förut!!!
På torsdag packar vi (jag och bästa Malin med Harry, Yoggi & Greta) husbilen och styr mot Ransäter för utställning och minisemester i 4 dagar!!! LÄNGTAR!!! Det ska bli helt underbart! ❤
Annonser

One thought on “Action-Promenad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s