Yoggi the Badgerhunter!

I onsdags var det dags för årets första tripp till Öster Malma utanför Nyköping och konstgrytet som Yoggi älskar så mycket! Det blev även premiär för både pappa & Anders, vi åkte med Karin & Hugo samt Johan & Ester — very nice!!!
Det var ganska mycket hundar som vanligt, det blir lätt så när det är långt mellan gryten, bara träning en gång i veckan som delas med andra raser, framförallt taxar.
Vi kom ganska sent, så vi hamnade sist i startlistan, men när jag gick och hämtade ut Yoggi ur bilen så blev han som förbytt! Han hade stenkoll på var vi var någonstans och vad som väntade på andra sidan staktetet… Grääääävling!!! MUMS!
Vi började med att bara släppa honom i gången och låta honom gå hela vägen och få kontakt — skällandet är det inget fel på!!! =)
Sedan testade vi med förträningningen i gång 1, men det blev för svårt, han är lite väl bred över skuldrorna och eftersom han inte riktigt har fattat tekniken än, så släppte vi igenom honom igen för att han inte skulle tröttna…

Yoggi
Men tillslut fick han till det! Vi flyttade upp nålsögat till gången åt vänster efter ingången, lite bättre med grepp och lite närmre grävlingen–bra draghjälp! Två eller tre gånger fick vi igenom honom och jag blev så himla glad!!! Förvånad, men helt överlycklig! Jag trodde aldrig att han skulle ta sig igenom! Nu har vi lånat Hugo’s räv för att träna upp motivationen och ge honom en positiv målbild–att han vet med sig att han kan, teknik och även att belöningen på andra sidan gör det värt det!
Sedan var det Hugo’s tur och jag gick och hämtade Harry, av någon outgrundlig anledning… Tog in honom i hägnet och lät honom nosa runt vid gång 1, förklarade lite försiktigt att vi kanske inte skulle ha så höga förhoppningar på honom och att vi kanske skulle börja direkt vid grävlingen… Sagt och gjort: jag lyfte upp honom och skulle placera honom i gången — det kan du ju tro sa Harry och spärrade ut alla 4 tassarna och höll emot på kanterna… =) Sedan försökte Johan lite grann, men det enda vi åstadkom var något enstaka litet skall… 
Det är bara att inse att han aldrig kommer bli någon värsting på gryt, men han är ju söt ändå! =)
Harry
Så det blev en övervägande positiv träning där vi framförallt tar med oss att Yoggi kom igenom förträngningen och med några träningar i sommar kommer att vara klar för prov till hösten och kan förhoppningsvis lägga till ett ”J” framför sitt namn… =D

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s