Jakten på Championatet Del 2 Högbo Dag 1

I morse var det tidig uppstigning för avresa till Sandviken och Högbo Bruk, där årets 3-dagars utställning går av stapeln. Efter en morgondate med Karin och Johan vis Stora Wäsby fick jag sedan kuska på i ensamhet — Anders somnade för vilken gång i ordningen… =)
Väl framme var det regn, regn och regn — tur att vi har vårat fina tält! Dessutom hade Karin med sig sitt tält! Mest blev det dock hundar där inne och ganska många i olika burar: Yoggi, Harry, Hugo, Ester, Tjejen, Ture, Rakel & Rut – imponerande!
Efter en del socialiserande och rastning var det dags att ge sig in i ringen och båda grabbarna skötte sig bra, det blöta gräset gjorde att Yoggi gick lite bättre tycker jag nog. Domare Ulrica Göransson hade följande åsikt om Harry:

”Maskulin hane med bra bett och käkar, önskar mera utfyllt under ögonen. Trevlig hals och rygglinje. Rör sig väl fram och bak. Päls av bra kvalité. Välvisad.”

Och om Yoggi:

”Maskulin hane med bra bett och käke. Trevligt uttryck. Ngt rak i sin överarm vilket ger honom ett knappt steg fram. Bra lår. Välansatt svans. Trevlig outline. Päls av utmärkt struktur. Välvisad.”

Båda grabbarna fick excellent, vilket var jätteroligt! Men sedan tog det stopp, Harry slutade som 3:a i konkurrensen och fick inte ens ett CK… Yoggi kom 5:a. Men med tanke på att hon skrev att Yoggi hade välansatt svans så kanske vi inte ska lägga så mycket vikt vid det hela, utan ta nya tag i morgon! =)
Hugo kom 3:a i championklassen med CK, dock ingen placering i Bästa Hane… =(
Ester fick excellent och kom 3:a i jaktklassen och Tjejen fick excellent men blev oplacerad i öppen klass.
Efter att ha pinat oss kvar i ösregnet åkte vi mot Gävle och vårat boende på Järnvägshotellet för lite installation och middagslur…
Sedan drog jag & Anders på Snabba Cash II, Karin försökte åka till sin moster med fick som vanligt punktering och Johan mös i badet med kall öl! Efter bion mötte vi upp med Johan för lite hundpromenad och sedan middag på ett thaiställe – mycket gott!!!
När Karin återvände från sina äventyr satte vi oss på deras rum och drack vin och pratade ett par timmar – väldigt trevligt! Älskade vänner!

Johan & Tjejen

Karin, Ester, Tjejen, Hugo & Anders! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s