Ave Caesar!!! (Eller: Jakten på Championatet Del III, Högbo Dag 2)

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! Heeeeelt sinnessjukt, men nu har det hänt! Vår lilla tokiga, virriga, yra, söta, underbara Harry-Smarry kan nu titulera sig SE UCH Bombax Julius Caesar och det är endast 3 månader sedan vi tog första certet och det har endast tagit oss 5 utställningar — jag är MYCKET nöjd!

Dagen började i alla fall med regn… Parkeringen var lervälling, ringarna var lervälling och vi var… leriga… Så den nedpackade kjolen fick fortsätta vara just nedpackad och jag körde med mina bruks-brallor och jacka, för kallt var det med. Det var typ helt omöjligt att ställa upp honom på ett snyggt sätt, jag råkade sätta hans tass på en daggmask och sedan var det kört… Dessutom frös han så han skakade stackarn och att visa upp hans snygga steg var inte att tänka på när alla tog sig fram så gott det gick i leran. Inte bästa förutsättningarna direkt, men kul ändå! Så här tyckte domare Dodo Sandahl om Harry:

”Utmärkt huvud. Stark hals & topline. Välformad, djup kropp. Lång bröstkorg. Sträv päls på kroppen, lite mjuk i mustachen. Rör sig utmärkt fritt. Stram kondition.”

Och om Yoggi:

”Kraftfullt huvud. Mkt. flackt stop. Bra hals. Moderata vinklar. Bra rygg. Välmusklad. Lite rundad bröstkorg. Utmärkt päls & pelt. Rör sig parallellt och fritt.”

Båda grabbarna fick excellent och till konkurrensen så var hunden före mig borta, för den fick VG och jag kunde gå på lite och försöka visa upp hans vanligtvis fina, fina rörelser. Det lönade sig för vi blev placerade som första ekipage i öppen klassen med CK! Yoggi & Anders blev tyvärr oplacerade…
Sedan blev det en nervös väntan och jag hade inget hopp om certet idag, för det var så många fina hundar och hon kändes inte helt såld på Harry.
In i Bästa Hane och försökte återigen visa upp rörelserna. En efter en försvann de andra och jag hade tunnelseende vid det här laget och visste inte vilka som var kvar. Så när hon visade fram 3 ekipage före oss så tänkte jag att det var helt kört, samtidigt som jag hörde Monica och de andra vid ring-side: ”Nu tar hon det, ja, nu är de champions” men tänkte att de hade räknat fel…
Sedan placerar domren oss som 4:e i Bästa Hane och när ringsekreteraren kommer fram så håller hon upp den blå-gula rosetten… Världen försvann!!! Jag bara grät av glädje, lite chock, massor med nervositet och benen skakade! Jag drog upp Harry i famnen och stod lite förvirrad kvar och fick veta att de inte hade några championatsrosetter, utan jag fick hämta ut den i sekretariatet. Sedan gick jag med Harry högt upp på mina axlar ut till alla fantastiska gratulationer! De värmer så och de flesta av er vet hur mycket vi har kämpat, ända sedan vi köpte Yoggi för 7 år sedan och jag har älskat varje tävling, men det här var fan i mig den absolut bästa!!! Jag tänker dessutom ta åt mig all ära själv när det gäller själva vänstervarven, det är bara jag som har visat honom förutom 2 eller 3 utställningar när han var yngre.
Ringde pappa och bara skrek ”jaaaaa” i telefonen och då hörde jag hur han började gråta… Älskade pappa, som stått med oss, stöttat och bidragit både ekonomiskt och med sällskap, alltid trott på Harrpan och aldrig klagat. Vi hade inte varit här idag utan dig pappa – TACK.
Stort TACK till Karin & Johan för alla underbara dagar som vi spenderar tillsammans och för att ni alltid stöttar.
Tack till Monica & CG som givit oss möjligheten att förvalta två av deras underbara hundar – äran är lika mycket eran.
Tack till alla er som stöttat och hejjat och hållit tummarna, vi har så kul ihop och jag hoppas vi ses ännu mer i framtiden!

Tack älskade lille vän – du gör mig stolt!

SE UCH Bombax Julius Caesar
Annonser

2 thoughts on “Ave Caesar!!! (Eller: Jakten på Championatet Del III, Högbo Dag 2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s