Oslo Tur & Retur!

Vi har haft en välbehövlig vila från utställningar och långresor under hösten, men igår var det dags igen: Dogs4All i Oslo.
Anna-Karin kom och hämtade oss på fredag förmiddag och pappa ville också följa med, så det var fullt i bilen och i bagaget Yoggi & Harry i en bur och Smula i den andra. Det var väldigt skönt att åka med en erfaren busschaufför! =D Lite pit-stop i Grums för mat och sedan full fart till Oslo och hem till Laura & Per, som har en 5-månaders blå borderkille vid namn Dino och en 10-årig dvärgpudel dam som heter Mary. Det blev en underbar kväll med nya bekantskaper för både 2- och 4-benta, där Harry blev bästis med lilla Dino och Dino i sin tur stal pappas hjärta fullkomligt! Yoggi satt i valphagen och fick då och då sällskap av Dino på andra sidan gallret, Mary höll sig på behörigt avstånd från alla stökiga borderterriers och allra bäst blev det i pappas knä! Pappa skulle egentligen sovit på vandrarhem, men vi hade alla så trevligt så ingen ville bryta och således blev det gästrummet för hans del, madrass på golvet för mig och en recliner-fåtölj för Anders! =D

Pappa & Dino ❤

Jag & Mary

Yoggi i ”fängelset”

Sovsällskap en kort stund: Smula!
Igår gick vi up ganska tidigt och med mycket nerver i görningen så blev det inte direkt någon frukost-ro, så vi kom iväg väldigt bra och anlände i god tid till Lillestrøm och utställningen. Hittade vår ring och gav oss på jakt efter en stol till pappa, tittade in på salutorget en sväng och ställde oss sedan och väntade. Det var Mr. Ronnie Irving som dömde och totalt 23 stycken borderterriers, 2 i öppna och 2 i championklassen. 
Först ut i gänget var Anders & Yoggi som fick följande kritik av domaren:
 ”OK in skull, could be a bit better in for-face. Good thick skin, needs more coat. Tail carried a bit high. Ears could be smaller. Moves better behind than in front.” Han blev 2:a med Excellent, helt okej fast väldigt tråkig kritik — men han skötte sig så himla bra!!! Inget av det låga och ihopkrupna som vi har sett mycket av på sista tiden. Så det känns väldigt bra!
Sedan var det min och Harrys tur mot Lars-Olav & Yoshi och vi fick följande kritik:
 ”OK in skull. Could be better in expression. Good neck and topline. Tail could be carried a bit better and straighter. OK in hindquarters. Could move better in front. Not easy to span.” 2:a plats med excellent. 
Väldigt snopet — men det är bara att inse att engelsmän inte gillar våra hundar som är lite på den större sidan, men det är då inga problem att spanna Harry! Det vill jag i alla fall ha sagt, sedan ändrar inte det på något.
A-K och Smula kom också 2:a i öppen klassen för tikar, något mer av en prestation då det var ganska många starter.
Sedan packade vi oss ganska snabbt hemåt och planerade vidare på våra hundars karriärer… =)
Det var i alla fall en underbar resa när det gäller vänskap, hundar och prat — även om resultaten uteblev. Och det är ju långt vikigare!!! =D

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s