4 Timmar Agility Del 2

När jag & Yoggi hade tränat klart så åkte vi och hämtade husse vid bussen, sedan gick jag med Harry medan Anders hjälpte till att bygga fram till deras bana. Den här veckan var ju våra älskade vänner Karin & Hugo tillbaka också, vilket känns mycket bra! Lärarna delade in gruppen i mindre grupper efter storlek på hundarna och sedan fick de träna på banan i olika sektioner.

1. Hopphinder – långhopp – hopphinder – A-hinder

2. Däcket – lång tunnel – hopphinder – slalom

IMG_7388

Snyggt!

IMG_7389

Jag hittade ut, husse!

3. Hopphinder – balans – hopphinder – hopphinder

IMG_7393

Husse ligger före, det verkar skumt…

4. Tunnel – hopphinder – hopphinder

Det blev nog lite väl rörigt för lilla Harry… Han tycker att det är fantastiskt kul, men klarar inte riktigt av att fokusera när det springer en massa andra hundar runt honom samtidigt. Då brister kontakt och koncentration ordentligt och det fick Anders verkligen känna på idag, tyvärr. My var underbar som vanligt och gick in och styrde upp den lille terriern så mycket hon kunde. Speciellt svårt får han för balansen, däcket och långa tunneln. Men jag tror det kommer bli bra nu när vi ska köra privat för My, så han får lära sig i lugn och ro och sedan kan behålla glädjen utan att tappa fokus totalt. Men Anders gjorde ett kanonjobb!!! Han har ett suveränt tålamod (tur att någon av förarna i familjen är begåvad med det…) och skrattar mest bara åt Harry när han ballar ur fullständigt. Det är väl egentligen enda sättet att hantera det…

Sedan var det banvandring och alla fick köra två lopp. Första gången körde Anders på rakt igenom och korrigerade inte felen, men andra varvet så stannade han till och bromsade upp lilleman mellan hindren och då gick det jättebra!!! Första varvet blev Harry lite väl glad och smått distraherad när han skulle springa förbi oss där vi satt:

IMG_7394

Karin, jag älskar dig!!! -Harry

Karin & Hugo har ju kommit mycket längre än oss, så det var väldigt kul att se! Den svarta lilla raketen är helt underbar:

IMG_7385

Så ska det se ut!

IMG_7386

Hugo – Tar tunnlar och gryt med samma flyt!

Jag kan säga att jag har två nöjda och trötta hundar här hemma idag! Det blir dock en långpromenad i kväll för att få igång kroppen igen, så vi kan träna lydnad imorgon! =D

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s