Välkommen Coffee!!!

Så i fredags var det så dags att åka till Karlskoga och träffa lilla Coffee, jag var så himla nervös hela dagen! Åkte och köpte en liten bädd åt henne och några leksaker — kunde tagit med mig hela affären hem men lyckades behärska mig. Det är ju väldigt svårt att köpa saker till en hund man inte har träffat än, även om de flesta valpar kanske är rätt lika. 

På kvällen körde vi då in i Karlskoga efter en liten biltur på 3 timmar och mötte upp med Johanna & Daniel som kom från Arvika. Coffee kom ut och var så där öppen och oemotståndlig som nästan bara valpar har monopol på att vara! Vi gick igenom en hel del praktiska detaljer och bytte sedan en chokladask mot några kilo kaffe! =D Coffee fick sedan sitta i sin bädd i Anders knä på vägen hem till moster och Arne några mil bort. Efter en halvtimme började vi sjunga ”Me & Bobby McGee” med Johnny Cash & Willie Nelson (våra absoluta favoriter!) och då tittade hon upp på mig med huvudet på sned, sedan lade hon sig och somnade snabbt! Det är rätt magiskt att ha en snarkande valp i närheten… Väl framme i Nora så fick hon bekanta sig med moster & Arne och deras labbe Hugo, satt med när vi åt och kollade på TV och när vi skulle gå och lägga oss så fick hon träffa Yoggi & Harry ordentligt för första gången. Hon och Harry blev helt galna!!! De skuttade runt i motsatta halvcirklar och verkligen stampade med bakbenen — jättesöta! Sedan var det lite si och så med att komma ned i varv igen, men tillslut så slocknade hon totalt i bädden mellan oss. 

Trött Coffee Coffee TP

Hon sov snällt hela natten och följde sedan med oss ut för att fodra och släppa ut hästarna på morgonen, det tyckte hon var ganska spännande. På förmiddagen åkte vi sedan till Granngården och köpte tikskydd, eftersom hon har lite problem med urinläckage och vi gärna vill att hon ska kunna vara med överallt i alla fall. Vi får se hur de funkar, jag tycker inte att de sluter åt som de ska runt benen, men det får funka så länge. Försöker självklart ha henne ”naken” så mycket det går, men det är svårt när man inte kan avgränsa och hålla koll hela tiden. När vi kom tillbaka till gården så var det dags att bygga lösdrift och hon fick vara med oss nere i ridhuset, både lös och sedan i hage. Hon gillade INTE att bli satt i hagen!!! Protesterade MYCKET högljutt så fort hon blev satt där, men det var ju ett perfekt tillfälle att träna på det, för vi fanns ju i närheten hela tiden och kunde gå och berömma/släppa ut henne när hon blev tyst. Tillslut blev det dock för kallt för att ha henne med där nere och då fick hon vara i sin hage uppe i huset och vi turades om att gå upp och se till henne. Hon verkar ha varit tyst till hon hörde att det var någon och gick i huset, då satte hon igång att yla! Vi kommer inte kunna ensamhetsträna henne så mycket i lägenheten, så det får bli ett projekt över jullovet. Hon har ingen som helst respekt för kompostgallret dock! Hon kastar sig helvilt över det och flyttar det dit hon vill — till skillnad från våra hundar som inte går i närheten av det!!! Efter middagen skulle vi titta på Avatar och jag tog med mig hennes bädd och hade henne i knäet, men hon kom inte till ro alls. Tillslut gav jag upp och gick upp och la mig — då tvärslocknade hon nästan innan jag hunnit ställa ned bädden i sängen. Sötgrodan!!! 

Coffee pullover

I morse var det samma procedur, hon var med ute i stallet och fixade med hästarna och hälsade på katten. När vi kom in och stängde jag av så vi var i köket och släppte henne lös med sin nya boll — hon blev helt vild! Hon och bollen for runt som en tornado härinne och höll på att möblera om hela köket! Skönt att se hur orädd hon är och hennes ”bulldozer”-attityd till livet, det bådar gott inför miljöträningen. Nu sover hon lite, men snart ska vi ut och jobba i ridhuset igen och då blir det nog full fart igen misstänker jag! =D

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s