Vår Lille Superhjälte!!!

Alltså Yoggi. Stålmannen kan slänga sig i väggen i jämförelse. Vilken hund! Han har verkligen varit helt fantastisk idag!

Vi hade tid hos veterinären 09:15, på Nacka Djurklinik hos en specialist i internmedicin, efter att vi märkt att han dricker och kissar extremt mycket, samt att han börjat läcka urin. Efter lite självsökta diagnoser igår kväll, så var vi ganska säkra på att det var diabetes han drabbats av. Jag var beredd att ta vad som helst som var behandlingsbart, så jag blev inte direkt avskräckt av de veterinärartiklar jag läste.

Eftersom de eventuellt ville ha ett sterilt urinprov så skulle han vara okissad på ett par timmar, så han fick gå ut vid midnatt och sedan blev han buren till bilen när vi skulle iväg. Det tyckte han var väldigt konstigt!!! När vi kom fram så fick vi väga honom och han vägde in på 8,7 kg — det är lägre än han någonsin haft som vuxen! Det roliga är att jag sa till Anders igår att han gått ned så mycket i vikt, Anders hade inte reagerat på det… Men jag hade rätt, jag känner min Yoggi! Vi kom sedan in på rummet och Harry var med som stöd (jag tänker att det är bra för honom att vara hos veterinären utan att han behöver gå igenom något…). Snart kom sköterskan och veterinären, både supertrevliga och väldigt måna om Yoggi. Efter att hon frågat ut oss om symptom och historik så var hon rätt övertygad om att det var diabetes, väldigt klassiska symptom sa hon. Hade han varit en katt hade det varit troligare med fel på sköldkörteln, men det är tydligen väldigt ovanligt hos hund… Så det blev blodprov och sedan fick vi i uppgift att ta ett vanligt urinprov på honom med en jätteslev! Det var inte särskilt svårt med en så kissnödig hund. Därefter blev det en lång väntan, Yoggi fick titta på lite änder under tiden.

Ank-Yoggi

Efter en mindre evighet så kom veterinären ut och sa att hon hade bra och dåliga nyheter. De bra nyheterna var att det inte är diabetes. De dåliga att vi inte vet vad det är. Så nästa steg blev ultraljud och vi fick vänta ca 15 minuter på det, sedan in i rummet för att förbereda honom för det. Han är så himla suverän att ha att göra med i sådana lägen, han lade sig på rygg på dynan som var på bordet! Sedan låg han snällt och stilla medan de rakade hela magen, smorde in honom i geggamojja och genom hela undersökningen. Han somnade till och med!!!

photo 1 photo 2 photo 4

Sköterskan sa att Yoggi var den snällaste patient de haft där inne! =D Veterinären gjorde sedan en väldigt noggrann undersökning och visade oss allt på insidan av lille Yoggi! Han visade upp lite abnormaliteter på njurar och mjälte. Så nu blir behandlingen antibiotika för att ta död på en misstänkt infektion i njurarna och om det inte hjälper så går vi vidare med röntgen för att kolla sköldkörteln. Sedan fick vi vänta väldigt länge på att direktregleringen med Agria skulle gå igenom, så vi blev kvar till 12:15 (Yoggi låg på rygg i mitt knä och sov hela tiden, personalen var helt fascinerade)! Men det gör inget  — vi får med oss en hund med alla möjligheter till återhämtning hem igen och det är inte alla förunnat. Vi satt med ett gråtande par med ett tomt koppel i väntrummet och då är man inte så stor och uppkäftig. Våra hundar är allt för oss.

Så glada att vi har våra hundar så högt försäkrade som det bara går, vi behöver inte fundera på hur högt vi måste skuldsätta oss för att rädda våra grabbar. Ibland är jag sur över höga premier, men idag vet jag varför jag betalar. Det gick på 7000:- innan Agria och vi betalade 2500:- tillslut. Tack och bock.

Nu är vi hemma med två trötta, slitna hundar och en enorm lättnad och tacksamhet. Tack för att välönskningar och hållna tummar och tassar. Idag är det även vår 9 månaders bröllopsdag! =D

IMG_1434

Team Mayhem – Wedding Edition

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s