Skämmes!

Fy vad dålig jag är på att uppdatera! Och det är ju inte som att det inte händer saker i vårt liv, nästan dagligen snarare…

Snabb statusuppdatering:

°Yoggi: gått K9 Nosework klass 1 för Marre på Lyckliga Hundar. Skulle börjat tävlingskurs i klass 1, men eftersom han verkar känna sig lite trött för tillfället så får han träna vidare hemma i stället. Han är inte med på våra löprundor nu, han har börjat med tillskott av grönläppad mussla som vi hoppas ska få fart på lederna igen. Nästa vecka fyller han 10 år och vi ska ut på restaurang och äta med honom för att fira. Var tog åren vägen liksom?

°Harry: har gått Specialsök grundkurs för Marre på Lyckliga Hundar. Börjar i slutet på maj en personspårskurs för samma instruktör, vi hoppas att det ska sluta i att han klarar öppen klass i viltspår – men han måste lära sig vara mer spårnoga först! Han har fått ta över Yoggis plats på löprundorna och ja, han är lycklig i alla fall! Jag avskyr att springa med honom…

°Leeloo, a.k.a Åbäket: började valpkurs igår och gjorde riktigt bra ifrån sig!

Jag velade länge och väl med att anmäla Leeloo till valpkurs, jag tyckte verkligen att jag skulle kunna tärna in det lika bra själv eftersom jag nu är instruktör. Meeen, skomakarens barn och allt det där… Så när jag såg att Nina på Hjärtats Hundkänsla skulle starta upp en valpkurs här hemma så anmälde jag henne. Det stora problemet är att jag alltid har tänkt att hon ska bli Anders hund, men de två verkar inte ha fått någon kemi, så jag har tagit henne som mitt projekt. Hon är vansinnigt söt, men ack så påhittig. I alla fall, igår kväll var det första lektionen och vi skulle ses på en parkering inte långt hemifrån, så vi packade ned Miranda i vagnen och traskade iväg. Det andra ekipaget stod redan och väntade, en gul nallebjörn till valp satt där och väntade. Leeloo blev helt bananas!!! Hon skällde, morrade och vrålade åt den där stackars valpen i säkert 5 minuter. Sedan började vi träna och då släppte hon det helt! Så vi körde häråtljudet, klara-färdiga-gå och ryggsäcken. Leeloo skötte sig över all min förväntning! Jag trodde hon skulle vara lika yr som vanligt, men hon var riktigt fokuserad faktiskt. Jag känner hopp om livet. Efter lektionen frågade Nina om vi ville släppa ihop valparna och jag tyckte det vore bra för Leeloo att lära känna någon jämnårig, så vi släppte dem på en fotbollsplan och de hade SÅ kul!!! Leeloo sprang i säkert 5-6 minuter och ville bli jagad av den stackars nallen! Han orkade inte lika mycket och sprang inte lika fort. Vi fick i läxa att träna balans/parcour till nästa vecka och vi började lite redan idag, några små stubbar, en stock, en sten och ett upphöjt brunnslock. Hon har inga problem med olika underlag och det är skönt, helt orädd.

Jag känner mig så himla taggad och motiverad efter gårdagens lektion! Jag älskar att träna för Nina (hon har utbildat mig & Harry till besökshundsekipage) och känner mig så himla lugn och trygg med henne. Hon skrattar bara när Leeloo gör något dumt och har alltid ett tips i bakfickan som hjälper. Kanske, kanske, kanske kan jag lyckas få en kompis att tävla lydnad med till slut? Det har varit en dröm så länge, gäller bara att jag håller mig kall och låter det ta den tid det tar. Men idag var hon billig igen – tuggade av TVÅ koppel i protest mot att hon fick åka under vagnen en bit på långpromenaden för att inte överanstränga sig. TVÅ! Mupphund!

Gnagaren Leeloo

Sedan har jag bestämt mig för att Leeloo ska lära sig åka skateboard!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s